format de inregistrare in tv!

In jos

format de inregistrare in tv!

Mesaj  Zenus la data de Vin Feb 22, 2008 1:02 am

sa presupunem ca televiziunea e cea care tine trendul formatelor de inregistrare celor mai fiabile de pe piata!
de aceea cred ca ar trebui sa ne aliniem si noi, producatorii de "evenimnte sociale", unor astfel de formate!
poate domnul admin ne va lamuri mai mult in acest sens!
DVCAM still rules?

Zenus

Mesaje : 92
Data de înscriere : 20/02/2008
Localizare : Bucuresti/Buzau

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: format de inregistrare in tv!

Mesaj  Gabriel Bordas la data de Vin Feb 22, 2008 2:54 am

Televiziune si evenimentele sociale sunt doua universuri cu caracteristici si necesitati diferite, deci incompatibile.
In televiziune se stabilesc norme, fiecare zona cu politicile lor EEUU, EU, Japonia.
Astazi, e considerat standard, transmisia HD, desi nu e popular in multe tari. Prin urmare, BBC si Discovery Chanel si altii au stabilit un set de reguli, prin ce intelege ce inseamna HD si ce tipuri de formate sunt acceptate. In mare, HDV sau orice camcorder cu CCD mai mic de 2/3 nu e considerat HD, la fel pt materiale in 720p, exceptie facand numai camera Varicam. Accepta ca master formatul HDCAM la 1080i/p. Ca standard se porneste de la XDCAMHD, HDCAM sau HDX900 in sus. EEUU e impartit in doua, 720p vs 1080i. Tranzitia televiziunilor este in directia asta, si de aici nevoia de a stabili ce inseamna Broadcast Standard.

DVCAM are exact aceiasi calitate ca si DV, singurul motiv pt care a fost considerart profesional e ca latimia pistelor de imagine era mai mare, esential pt montaje precise off-line. Batalia a fost castigata de DVCPRO25 Panasonic. Inca se foloseste acest format din motive economice,e nevoie de investitii uriase in toate strucutra unei TV de la achizitie, pos-procesare la emisie, adica tot. DVCPRO25/50 si digitalbetacam sunt considerate formate profesionale in televiziunile SD. Insa multe productii, cum ar fi, seriale, se fac cu formate de productie care poate fi orice format HD, desi in final v-a fi emis in SD.

Numai nuntiile de nivel inalt pot ajunge la aceste standarde. O astfel de nunta costa de la 3000E in sus, si se filmeaza cu camere broadcast fie SD sau HD, cum ar fi HPX500, XDCAM, DVCPRO50, Varicam, HDX900 sau multi camere cu macara, steadycam, 2 - 4 operatori, microfoane samd
Sa nu confuzi HD cu HDV sunt 2 nivele total diferite, HDV si AVCHD e noul standard pt piata de consum care a inlocuit miniDV-ul, si HD e profesional.
Ca tari ca si romania sau africa nu se aliniaza la aceste norme nu schimba nimic. Pt voi, profesional poate fi considerar un VX2100 sau orice camera mica HDV.
Confuzia vine ca firmele le vand ca si profesionale dar in realitate, din punct de vedere al imaginii sunt semi-profesionale. Crezi ca e logic ca doua imagini una de la un camcoreder de 65.000E si una de 6500E sa fie considerat amandoua profesionale. Ca si comparatie cu anii trecuti VHS M3000 Panasonic era o camera semi-profesionala in celalalt colt era Betacam ca si profesional. Astazi M3000-ul e inlocuit cu ceva in genul HVX200 si Betacamul cu HDX900.

Gabriel Bordas

Gabriel Bordas
Admin

Mesaje : 256
Data de înscriere : 20/02/2008
Varsta : 40
Localizare : Barcelona

Vezi profilul utilizatorului http://www.flickr.com/photos/15944782@N06/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum