Reducere de zgomot de fond

In jos

Reducere de zgomot de fond

Mesaj  Gabriel Bordas la data de Sam Mai 10, 2008 2:41 am

La o nunta, poate partea cu cel mai mare sunet reflectant, ecou, este la biserica si cununia civila.
Se poate reduce intr-o oarecare masura zgomotul din fundal doar ca sunetul principal o sa fie redus in calitate, cu un timbru metalic.
Este obligatoriu ca sa inregistrati zgomotul incaperii, fiecare locatie are propriul lui sunet, textura, desi pare liniste, ace-a liniste este sunetul podus de o locatie. Trebuie sa fie o liniste absolut totala. Acesta parte de 2 sec de sunet se foloseste de catre plug-innul noise reduction ca si referinta. Daca aveti timp, inregistrati acest moment intrand inaintea mirilor in biserica.
In genaral technica ar fi: selectati partea de sunet ambiental in time line si dati noise print. In acest moment aceasta parte este luata ca si referinta. In Noise reduction sau Noise Gate, activati casuta Noise print, in anumite programe nu trebuie activat si faceti reglajele astfel incat sa existe un echilibru intre zgomotul eliminat si calitatea sunetului principal. Nu se poate elimina complect zgomotul dar este suficient cat sa-l reduca un pic.
Totusi ce-a mai buna metoda de a avea cat mai putin zgomot de fond este sa apropiati cat mai mult microfonul de sursa principa, adica de subiect, la aprox 30 - 50 cm si sa stiti in ce unghiu sa puneti microfonul. Asta cand vorbim de un mic shootgun/directional montat pe un boompole.
In acelasi timp inregistrarile pe un recorder separat la un sampling de 24/96khz face ca tot ce inseamna post-pro si anume noise reduction sa fie de o mai mare precizie.

Gabriel Bordas
Admin

Mesaje : 256
Data de înscriere : 20/02/2008
Varsta : 40
Localizare : Barcelona

Vezi profilul utilizatorului http://www.flickr.com/photos/15944782@N06/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum