Zgomot de fond

In jos

Zgomot de fond

Mesaj  Gabriel Bordas la data de Lun Mai 05, 2008 10:07 pm

Va comentez o problema care am avut-o anul trecut.
Am facut o favoare unui coleg de servici si i-am filmat copilul de 1 an la un camin.
Ca si test, mi-am permis sa inregistrez sunteul cu un mic shootgun Shanken CS1 montat pe un boompole, microfonist nu era altul decat un alt coleg de servici, si invitat la onomastica. Asa zis microfonist, nu are nici o pregatire si nu cunoaste absolut nimic despre video-sunet. Bommpole, batul ala cu un mic in capat era si se comporta ciudat, nedumerit la ce foloseste. I-am descris foarte pe scurt ce trebuie si ce nu sa faca si la treaba.
Am facut greseala sa-i dau lui castile de control. A doua greseala a fost sa activez aplificatorul automat de sunet de la camera. desi stiam ce minuni o sa faca, dar nu ma asteptam sa distruga in totalitate sunetul.
Zis si facut. La jumatatea filmarii am trecut cu sunetul pe manual si am luat castile.
Intre timp se schimbau microfonistii mai rau ca intr-un club de noapte.
In post-pro am constatat ca tot ce era pe automat nu se mai poate salva si cum mic. era foarte departe de fi bine manuit, capta prea mult zgomot parazit fie aerul conditionat, muzica ambientala, cablu care se freaca de boom e.t.c.
Cineva spunea ca un mic de 1E bine pozitionat face mai buna treaba decat ca un mic highend rau manevrat, ca si in acest caz. Adoua parte cand am preluat un pic controlul este mult mai bine.
Am avut sa zicem luxul sa experimentez chestii care le stiam, dar pe viu, ca de citit este foarte usor.
Ca si concluzie, in afara de faptul ca tot ce am citit despre cum trebuie captat un sunet decent se mentine, un mic shootgun pe un boompole schimba foarte mult fata de un mic de pe camera inclus si lavaliera.
Se simte un look de documentar, sunetul, diaogul are perspectiva si poti prinde orice conversatie de 2-3 indivizi in orice moment. Doar ca este nevoie de un profesionist si asta nu se invata in 2 nopti.

Gabriel Bordas
Admin

Mesaje : 256
Data de înscriere : 20/02/2008
Varsta : 40
Localizare : Barcelona

Vezi profilul utilizatorului http://www.flickr.com/photos/15944782@N06/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum