Termeni Digitali

In jos

Termeni Digitali

Mesaj  Gabriel Bordas la data de Mier Feb 20, 2008 10:28 pm

0:2:2
Un set de semnale cu frecventa digital sampleada in “link B` a unei legaturi duble /SDI sau HD-SDI/ purtatoare a jumatati de semnal R si B.
Vezi Dual-Link, HD-SDI, SDI, 4:2:2, Y-Cr-Cb.

13.5Mhz
Reprezinta frecventa de scanare/samplig a semnalului de luminanta in standartul de TV digital SD. Intr-un semnal 4:2:2, 4 reprezinta aceasta frecventa.
Aceasta frecventa a fost aleasa din motive politice, stiintifice si analitice. Din punct de vedere politic se dorea sa fie universal atat pt Pal cat si pt sistemul NTSC.
Ca justificare stiintifica era bazata pe frecventa Nyquist, si anume sa fie superior acesteia, astfel incat, frecventa ce-a mai inalta, de luminata, 5.5Mhz pt sistemul Pal/625 sa fie reprodus in conditii optime de pe scanarea digitala.

16:9
Este un raport de aspect al ecranului folosit in HDTV
Vezi Panoramic

24P
Face referinta la o scanare progresiva la o frecventa de filmare de 24 de fotograme pe secunda. P vine de la Progresiv. Aceasta frecventa se foloseste in cinematografie odata cu aparatia filmului sonor. Astazi, televiziunile accepta accest format ca si un format de productie.

24PsF
Reprezinta un sistem 24P unde fiecare fotograma e segmentata, de aici sF. este inregistrat ca si linii active si linii oarbe, ce-a ce face o mai usoara distribuitie si manipulare a semnalui in mixere, recordere e.t.c. Invers de cum se comporta o inregistrare intretesuta, aceste linii sunt de pe un frame progresiv,
si procedeul e un sistem de impachetare a informatiei si apoi reasamblata la destinatie ca un frame progresiv fara alterari. Un alt avantaj ar fi ca poate manipula si scanari intretesute.

Gabriel Bordas
Admin

Mesaje : 256
Data de īnscriere : 20/02/2008
Varsta : 39
Localizare : Barcelona

Vezi profilul utilizatorului http://www.flickr.com/photos/15944782@N06/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum